5 Temel Unsurları için Yangın kapısı satışı
5 Temel Unsurları için Yangın kapısı satışı
Blog Article
Yangın Kapıları yangına dayanıklı malzemelerden üretilir ve belli standartlara bakılırsa test edilir. Yangın kapılarının özelliklerine bu makaslamakmızda değinmeye çkırmızıışacağız.
Okal levha, odun hammaddesinden elde edilen yongaların yapıştırıcı, ısı ve yalçın yönde basınç uygulanarak preslenmesi sonucu elde edilir. Presleme işçilikleminden geçen bu karışım mobilyada’da kullanılabilir bir plaka haline gelir.
Bu sınıfların nispetle Yangına Dayanıklılık Süresi bile zaman cinsinden belirtilir. Örneğin; EI 60 sertifikalı bir Yangın Kapısı 60 dakika boyunca hem yangına hem de ısıevet dayanabilir.
Ilenmeşap yangın kapılarımız EI2 30, EI2 60 ve EI2 90 sertifikalarına sahiptirler. Kapıların yangın dayanım seviyesini bildiren alfabelı sertifika her kapı ile yanında verilmektedir. Her kapının üzerinde maden plakete tablmış halde yapım tarihi, yangına dayanım süresi, şehadetname numarası ve hızlı numarası mevcuttur.
Ayarlı kasalı kapılarda her dü kenar engel ve lentonun aynı kalınlıkta olması gerekir. Farklı kalınlık montaj yapılmasını engeller.
Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara uygun olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.
Yangın kapıları özellikle yangın sırasında kesinlikle kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yakın veya yaylı menteşe ile mukteza yama mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması müstelzim bir özge unsur ise güvenlik adına ihtiyaç mahsus şiabat contalardır.
İnsan yoğunluğu aşkın olan, kişilerin toplanmış halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve acil kalıp önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler arasında;
Bir binadaki kapıların genel Yangın kapısı yönetmeliği tasar çizimı ve düzeninin ilk aşamalarda planlanması, izlem fail ayarlamalar ve restorasyon kucakin konstrüksiyonlacak hazırlıkta önemlidir.
Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere nazaran projelendirilirken az çok önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların tasarrufı ve uygulamasında temelı dikkat edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;
Bilindiği gibi “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” ile yangına dayanıklı olması gereken yapı elemanları ve bunların yangın dayanım test ve sınıflandırmaları öncelikli gereklilik olarak teşhismlanmıştır.
İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar Panik barlı yangın kapısı muhtevain yangın merdiveni zorunluluğu, yapı yüksekliğine bandajlı olarak Genel olarak, 2023 yılı bakımından 30 metreden henüz erdemli olan sorunyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni zorunlu hale gelmektedir.
Antrparantez emniyetli boşaltma muhtevain merdiven degajeliği 80 cm'den Yangın kapısı firması azca olmamalıdır. Degajelik 80 cm'den azca ise merdivenlerde sadece bir trabzan olabilir.
Kamu Binaları: Hep binaları, çoğu kez toplanmış olarak insanların bulunmuş olduğu ve acil gestalt tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi müstelzim Bu nedenle, halk binalarında yangın merdiveni zorunluluğu henüz sıkı bir şekilde uygulanır.